Editura ARI

Editura ARI se ocupă cu promovarea Înţelepciunii Cabala Autentice, a conceptelor de Educaţie Integrală şi de tipărirea de cărţi pe aceaste teme. „Înțelepciunea Cabala” a fost numită de-a lungul timpului „Înțelepciunea Inimii”, „Înțelepciunea Luminii” sau „Înțelepciunea Ascunsă”. Tradiția spune că această „Știință a Sufletului” provine de la Adam însuși care ar fi avut o dublă revelație: „Există un singur Creator și El face numai bine”. Metoda Cabala s-a dezvoltat cu fiecare generație, existând numeroși cabaliști renumiți care și-au adus aportul, perfecționând înțelepciunea odată cu trecerea timpului. Noe, Avraam, Moise (care scrie Tora, primele cinci cărți ale Vechiului Testament), Șimon bar Yohai (Rașbi – care scrie Cartea Zohar), Ramac, Isaac Luria (ARI), Rambam, Ramhal, Baal Șem Tov, Yehuda Așhlag (Baal ha Sulam) și Baruh Așhlag (Rabaș) sunt câteva nume de cabaliști care au influențat decisiv acestă înțelepciune milenară. În zilele noastre studiem Cabala cu profesorul Michael Laitman din Israel.

Cabala vorbește despre „corectarea” naturii umane și dezvoltarea ei pe un nou nivel de conștiință. Natura umană are ca și proprietate de bază sau materie din care este creată „dorința” sau „voința de a primi”. Din ce în ce mai mult se dezvoltă în noi o formă de egoism, de a ne folosi dorințele pentru a ne satisface și de a „exploata” tot ce vedem în jur, de la nivelul mineral, vegetal, animal, până la nivelul uman, astfel încât să ne creăm o cât mai mare plăcere și satisfacție personală. Cabaliștii ne spun că în natura umană acest egoism se dezvoltă din ce în ce mai mult, atingând noi culmi în zilele noastre.

Metoda Cabalei vorbește despre corectarea acestui egoism feroce, din proprietatea lui de a primi, înspre voința de a dărui. Cu alte cuvinte cum putem noi să ne folosim „materia din care am fost creați”, voința de a primi, înspre dăruire. Altfel spus cum să ajungem la un nivel de conexiune cu oamenii din jurul nostru astfel încât să avem relații reciproc avantajoase. În limbaj spiritual acest tip de relații se traduce prin „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Această alchimie interioară care își propune să reformeze egoismul (plumbul) din interiorul naturii umane în altruism (aur) se numește Metoda Înțelepciunii Cabala. În tot acest proces întâmpinăm multe provocări, urcăm în „lumi spirituale”, atingem „grade”, descoperim „arborele sefirotic”, intrăm în „Grădina Edenului” și alte multe descrieri simbolice care sunt redate în textele cabaliste, dar care pot fi „traduse” sau translatate în relații dintre noi.

Primul hop sau prima încercare peste care trebuie să trecem în înțelegerea Metodei Cabala este că un mare procent din umanitate, încă funcționează pe „pilot automat” și nu sunt conștienți de gradul de egoism care zace în străfundul subconștientului lor. Majoritatea dintre noi ne considerăm oameni buni, care fac fapte bune, cinstite și că „ceilalți” au o problemă. Noi suntem OK! Cabala vine să ne învețe că tot ce vedem „în afara noastră”: oameni, situații, evenimente, crize, probleme, sunt de fapt o reflexie a interiorului nostru. În măsura în care ne putem corecta percepția noastră fată de ce vedem în exterior, deci pe măsură ce interiorul nostru (dorințele, intențiile și rațiunea) se schimbă, lumea devine un „pământ și un cer nou”. Începem să „justificăm” toate evenimentele și pe toți oamenii și vedem în spatele lor, forța care îi conduce și care este, de fapt, tot timpul într-o relație de iubire față de noi. Această forță se numește Creatorul sau Dumnezeu. Descoperirea și atingerea stadiului de Creator este scopul Înțelepciunii Cabala. Un demers interior prin care omul își corectează natura și o recreează la un alt nivel. În timp ce trăiește în acestă lume, el gustă „lumea viitoare” sau intră în „Paradis”, corectând relațiile cu oamenii din jurul lui prin relații de iubire și dăruire.

Cei interesați să cumpere cărți despre Înțelepciunea Cabala pot suna la numărul 0729203752, să ne scrie pe facebook sau pe comande pe siteul www.editura-ari.ro

Puteți citi mai multe despre Înțelepciunea Cabala pe următoarele site-uri și puteți intra pe următoarele grupuri de facebook:

www.kabb.ro
www.laitman.ro
www.kabbalah.info/ro
www.cabalapentrutoti.ro
www.asociatia-ari.ro
www.facebook.com/educatieintegrala

 

Dacă doriți să ne susțineți demersuri noastre de a participa la Conferințe, Târguri de Carte, Prezentări de Carte, Emisiuni TV, Radio, de a tipări mai multe cărți, etc., ne puteți face donații în contul bancar al Asociației ARI în cadrul căreia funcționează Editura ARI RO94BTRLRONCRT0410811201 Banca Transilvania.

 

Vă mulțumim pentru interes și vă așteptam cu drag

Lasă un comentariu