Dudu-Osun / www.bionat-concept.ro
Dudu-Osun, ca o mantră de pe tărâmuri exotice pentru sănătatea pielii
* Vă provocăm să nu râdeți citind o întrebare hazlie, deși oarecum justificată
Sună exotic, trebuie să recunoașteți: Dudu-Osun, Dudu-Osun, Dudu-Osun… parcă ar fi o mantră de pe tărâmuri îndepărtate. Dar asta doar pentru noi. În Nigeria înseamnă simplu „Săpun negru” sau, cu aproximație, „Săpun de santal african”, făcând referire la arborele a cărui scoarță, transformată în pastă, se folosește la obținerea acestui extrem de căutat produs neobișnuit, în primul rând prin culoare. Ceea ce, oricât ar părea de neverosimil, a generat în mintea cuiva întrebarea: „Poate săpunul negru Dudu-Osun să-mi schimbe culoarea pielii?”.
Păi, evident că nu poate, dar, înainte să râdeți, ce este totuși surprinzător – justificând, oarecum, o asemenea întrebare fantezistă – este faptul că, utilizat zilnic, asigură a uniformizare a nuanței naturale a pielii. Deci, într-un fel…
Are numeroase beneficii, pe care, dacă asta credeați că o să se întâmple, nu o să le enumerăm aici. Detalii, mai multe decât în orice prospect farmaceutic, puteți găsi pe site-ul nostru. Preferăm să nu ducem noi munca de convingere, ci Dudu-Osun, în cele 3 până la 4 luni în care o persoană se poate bucura de această străveche, să spunem, invenție nigeriană, în condițiile folosirii zilnice.
Fiți pregătiți, totuși, să vă recunoașteți surprinși nu doar de culoare, ci și de posibilitățile neobișnuite de utilizare: săpunul Dudu-Osun poate fi întrebuințat inclusiv ca mască facială, aspect care va atinge coarda sensibilă a multor doamne, dar și pentru ras, ceea ce sperăm să nu iște o prea acerbă competiție în familie.
Zicem și asta, că poate vă interesează: un săpun funcționează datorită caracteristicilor moleculelor din compoziția sa, care acționează ca o punte între molecula de apă și cea de grăsime, aceasta din urmă fiind evacuată prin clătire. Însă chiar dacă principiul a rămas neschimbat, săpunul modern a parcurs o cale lungă de la ingredientele de bază, grăsime animală și cenușă, adunând în drumul său de-a lungul istoriei „calități” care l-au făcut tot mai eficient, dar nu neapărat mai bun. Săpunul de largă răspândire este mai complicat, dar și mai alterat, fiind, mai degrabă, doar un detergent, adică un agent de curățare obținut din derivați petrolieri, și nu un săpun în adevăratul sens al cuvântului, fabricat prin saponificarea grăsimilor. Majoritatea produselor comerciale sunt agresive, lăsând pielea uscată. Unele chiar distrug bacteriile benefice, esențiale pentru sănătatea pielii, și totuși efectele lor nocive rămân în mare parte necunoscute sau neconștientizate pe deplin de publicul larg.
Constituie, așadar, un binevenit contrast metoda tradițională de creare a acestui produs exotic adus de peste mări și țări, ca o dovadă a respectului pentru experiența de secole a femeilor din Africa, săpunul negru Dudu-Osun fiind obținut din saponificarea uleiului de palmier, în amestec cu cenușa rezultată în urma arderii păstăilor de cacao și a fructelor de palmier. Se adaugă unt de shea, miere, extract de citrice, glicerină naturală, pudră de lemn de santal și aloe vera, însă numai după ce procesul de saponificare s-a încheiat, pentru ca ingredientele să-și mențină calitățile nealterate, toate acestea făcându-l potrivit atât pentru curățarea tenului, cât și a corpului și a părului.
Dar principala lui calitate este „primitivismul”, o cu adevărat lăudabilă simplitate, datorată înțelepciunii unor oameni care au înțeles că nu are sens să schimbi o formulă ce a funcționat dintotdeauna. Începe să afle secretul acesta tot mai des și restul lumii, iar Bionat Concept contribuie la răspândirea lui, cu încrederea dată de certificarea Premium ICADA pentru cosmeticele naturale și BIO primită de Dudu-Osun în Germania.
Mulți suntem obișnuiți să măsurăm distanța dintre noi și „africani” nu doar în kilometri, ci și în „anii lumină” care despart presupusa lor înapoiere de prezumtivul nostru avans, deși ce s-a câștigat prin progres industrial, s-a pierdut în același ritm prin îndepărtarea de esențial. Paradoxul este că dacă gonești orbește tot înainte, te trezești la un moment dat în spatele celor pe care, chipurile, i-ai lăsat în urmă. În acest timp, cei care înaintează în ritm firesc, la braț cu natura, nu la întrecere cu ea, te așteaptă să-i ajungi, să-ți împărtășească secretele lor și așa revii la concluzii pe care ei încă nu le-au uitat.
Nu degeaba ne întoarcem tot mai des în ziua de azi la ce a fost odată, la înțelepciunea bunicilor. Învățăm să citim etichetele și să căutăm naturalul, autenticul, adevăratul, inscripția BIO, ECO, numiți categoria cum vreți. Și nu doar la mâncare, ci și când vrem produse de îngrijire.
Se întâmplă chiar și în cazul unui săpun și are un asemenea impact, la nivel mondial, acest Dudu-Osun din Nigeria, care-și datorează culoarea distinctivă conținutului de cenușă, tocmai deoarece a rămas fidel înțelepciunii înaintașilor de pe acele meleaguri exotice.
Și este pentru toată lumea, că doar nu a stat nimeni pe vremea aceea să împartă membrii comunităților pe tipuri de ten, uscat, gras, acneic, să facă săpunuri personalizate. Unul și bun, și uite că le-a ieșit atât de bine, încât îl vrem și noi, cu toate că, în ziua de azi, oricine își poate cumpăra un produs de curățare oarecare cu mărunțișul găsit pe jos pe traseul dintre două magazine. Dar cam aceeași este și valoarea săpunului obișnuit!
Vizitati site-ul nostru: www.bionat-concept.ro si veti gasi si multe alte produse Bio si Naturale.
Lasă un comentariu